woensdag 14 augustus 2013

Zwart werk



Vier en een halve m3 antraciet lag er in onze cave. In Ménessaire en de omliggende dorpen hadden wij briefjes opgehangen om dat zwarte goud kwijt te raken. (Wij stoken op stroom en hout, en konden dat zwarte goedje niet gebruiken). Niemand die reageerde. Dat, terwijl daar in de supermarché kleine zakjes te koop zijn voor €18,00. Nadat wij het ook op de Nederlandse Marktplaats gezet hadden reageerde er iemand uit Sneek. Hij wilde het wel komen ophalen! Het leek hem een leuk avontuur.  
Wij hadden in Made, in Nederland, een schouw besteld voor de huiskamer in Ménessaire. Ik moest eigenlijk de schouw in Made gaan ophalen. Maar, Lieuwe van der Pol uit Sneek wilde de schouw op zijn reis van Friesland naar Ménessaire wel oppikken en meenemen. Een prima deal voor hem en ook voor ons. De schouw werd bij ons voor de deur neergelegd, klaar voor montage.



Lieuwe en kornuiten doken als roofvogels op de prooi af, de steenkool. Een speciaal emmertje zorgde ervoor dat de boel werd afgemeten per mud. Binnen no-time lag 4,5m3 keurig in zakken achterop de 2 auto's en de aanhanger. Het ging allemaal precies. Iedereen dik tevreden dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten