donderdag 17 januari 2013

Stof, veel stof..


De kamer was, net als de keuken vroeger, in twee delen. Een kleine kamer naast de woonkamer werd waarschijnlijk als slaapkamer gebruikt. Boven was immers geen slaapkamer. Deze muur hebben we, dankzij de hulp van Judith en Leo, weggebroken. Het plafond kreeg een grotere overspanning, waardoor doorbuigen en trillen erger werd. 
Het plan was dan ook om, op de plaats waar eens de muur was, een eiken balk aan te brengen die de stalen balken van het plafond weer stevigheid zou geven. Volgorde werk was: Een strook stucwerk uit het plafond hakken zodat de stalen balken bloot kwamen te liggen. Aan de straatkant moest een gat gehakt worden in het natuursteen. Een gat waar de kop van de balk in kwam. Aan de andere kant kwam een eiken staander onder de balk te staan. Hier was al rekening mee gehouden met het leggen van de vloerverwarming en de tegels daarover heen.
Nadat de zware eiken balk tegen het plafond zat, en de staander eronder stond, hebben we hardhout wiggen tussen de eiken ligger en de stalen balken geslagen. Hierdoor werden alle stalen balken opgevangen. Als toetje moest het gat in de muur weer dicht, de vloer weer aangetegeld en de ruimte tussen staander en korte muur weer aangeheeld worden.
Nu het gebeurd is, is de stevigheid goed merkbaar. De vloer in onze slaapkamer boven voelt veel steviger aan.
                                          
Geen opmerkingen:

Een reactie posten