vrijdag 24 mei 2013

septic onder druk

De meeste woningen op het platte land van Frankrijk zijn niet aangesloten op het riool. Zij hebben een septic-tank. Omdat het afvalwater uit woningen steeds agressiever wordt, en daardoor een behoorlijke grondvervuiling plaatsvindt, heeft de Franse overheid bedacht om alle woningen in het land te controleren op de staat van de septic. Als deze dan afgekeurd wordt, heeft de bewoner 4 jaar de tijd om een fosse-septic aan te leggen. Aanrechtwater, vaatwasser, wasmachine en douchewater komen terecht in een vetopvanger. De schadelijke bestanddelen bezinken, en voorts wordt het water doorgesluisd naar de fosse. Wc heerlijkheden gaan direct naar de septic.
In de septic doen bacteriën hun werk. Het vloeibare residu loopt de fosse uit en komt in de geperforeerde pijpen van het vloeiveld. Al met al een gecompliceerde en dure installatie.
Om te voorkomen dat wij later tegen een afkeuring aanlopen, hebben wij onze buurman, wiens werk dat is, gevraagd de fosse-septic voor ons te realiseren. Hij zou dit voor begin juli gedaan willen hebben. Helaas kregen wij bericht dat het weer in Ménessaire, net als bij ons, zo bar slecht is, dat hij niet met gravers ons land op kan. Zodra dit wel kan zou hij ons foto's van de werkzaamheden sturen. Ik zal ze dan, ter informatie op het blog zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten