maandag 23 september 2013

VogelzangNatuur! Behalve de rijke flora hebben we ook nog de fauna. Al eerder had ik het over de vreemde insecten die ons soms belagen, maar waar wij ook verwonderd naar kunnen kijken.
Achterin het huis zijn 2 vertrekken waarvan wij vermoeden dat hier eens een paar varkens hebben gehuisd. Deze ruimtes schijnen ideaal te zijn om een nestje te bouwen voor de zwaluwen.
Aan het einde van de dag, als de insecten gaan zoemen en vliegen, zitten de boerenzwaluwen in grote getale op de kabel van de stroomvoorziening van ons huis. Hun scherpe blik speurt dan de omgeving af op zoek naar iets lekkers voor hunzelf of hun jongen in de nestjes die zij achter in ons huis gebouwd hebben. Soms ook vliegen zij de andere deuren in, de schuur, de stal of zelfs de keuken.
Bijzonder is die ene zwaluw die iedere dag tegenover ons op de goot gaat zitten en een druk gesprek schijnt te voeren met??
Soms denk ik dan dat mijn vader of moeder probeert vanuit de goot te vertellen hoe mooi ze het daar allemaal vinden. Pa of moe Vogelezang.
Het ontroert mij dan... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten