zondag 17 maart 2013

Jan Doedel

Een veelzijdige klus is het, dat plafond in de keuken. Een gestuct plafond met scheuren was het. Door een kennis is al het stucwerk eraf gebikt. In november heb ik het plafond met een voorstrijkmiddel behandeld en daarna gestuct. In december, toen het stucwerk droog was, er Enduit op gesmeerd.
Na de kerst heeft Josien verf uitgezocht. De kleur was wel duidelijk, maar de overstap van kalkverf naar latex was snel gemaakt, na een verhaal van de medewerker in de bouwmarkt. De latex was zeker voor het plafond bijzonder geschikt. Hij had het thuis ook. Een mooi mat product.
Josien heeft toen eerst keurig de randen gekwast,de schouw gerold, en daarna ook  het plafond.
Bij gebruik van latex glimt de verf nog, en als het dan droog is, is het helemaal mat. Deze pot verf net zo, ware het niet, dat de volgende morgen het schijnbaar nog niet droog was. Bij nadere inspectie wel droog maar niet mat dus. Met kleine lettertjes, waar mijn bril moeite mee heeft, stond op de pot: Glanzende latex!
Wat een afknapper. Inmiddels heeft de bouwmarkt voor een andere pot extra matte latex gezorgd. Maar wel blijft een gedane klus nu staan. Hebben we gelukkig iets te doen in mei...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten