vrijdag 15 maart 2013

Ons ijspaleis



Wij waren al gewaarschuwd, februari is de koudste maand daar. Wij hadden de aanhanger niet meegenomen om te voorkomen dat wij met dat ding problemen in de sneeuw zouden krijgen.
Oude (kranten-)isolatie eraf,
nieuwe isolatie erop
Verder hadden wij voor het comfort vloerverwarming, een houtkachel en een open haard. Achter in de auto lagen 2 zakken brandhout en 2 flessen wijn. Dat zou toch voldoende moeten zijn om de eerste avond door te komen.
Waar we echter geen rekening mee hadden gehouden was het feit dat de vorige eigenaar de waterleiding van de douche en wc door de schuur, waar het altijd tocht, had aangelegd.
Buiten stormde het, het was min 9 graden. 's Ochtends bleek natuurlijk de waterleiding bevroren. Gewapend met brander duik je dan onder de vloer en gaat het ijs te lijf voordat de boel stuk gaat.
Te laat! Een soldering was al gesprongen. Uiteindelijk, na een uur deed alles het weer en konden wij douchen. De volgende morgen herhaalde dit feest zich. Ditmaal was een soldering van de douche in de muur gesprongen. Douche slopen dus, soldering repareren en douche weer opbouwen. 
Het water dat op de grond spatte bevroor direct. De ongeïsoleerde aanbouw voor douche en wc was veranderd in een vrieskist. Nadat zich de volgende dag het hele ritueel weer dreigde te herhalen, heb ik in de cave, waar de leidingen vandaan kwamen, de waterleiding doorgezaagd en 2 stop/aftapkranen geplaatst.
Douchen betekende nu dus: douchekranen dicht draaien, onder de doucheruimte kruipen en de aftapkranen dichtzetten, dan de cave in, de aftappers dicht en de kranen open draaien. Na het douchen de omgekeerde volgorde. 
Maar het werkte en bleef ook werken, en binnen was het lekker warm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten