zaterdag 5 maart 2016

deuren en matrassen

Alweer die Franse kringloop, de Emmaus. Dit keer niet in Arnay le Duc, maar in Etang sur Arroux.
Een grote buitenafdeling met spullen die soms het verkopen niet waard zijn, maar heel soms ook een pareltje. Wasbakken,wijnrekken, gasflessen, wat verrotte tafels en stoelen, een oud houten onderstel wat totaal opgevreten is door de houtworm van een landbouwwagen. Maar ook beklede stoelen die in weer en wind te wachten staan op een koper, of op totale instorting.
Kortom snuffelen tussen een enorme bende.
Als je dan iets heb gevonden zet je het neer bij een tafeltje wat bij het hek staat. De mannen van Emmaus zeggen dan de prijs, als je akkoord gaat krijg je een bonnetje met een stempel en de prijs erop geschreven.
Nee je kan daar niet betalen, dat moet binnen in de loods gebeuren. Daar is bij de uitgang een hok met de volgende medewerker. Meestal sta je zo lang in de rij dat je bijna alweer vergeten bent wat je gekocht had.
Na betaald te hebben moet je weer terug met een ander bonnetje naar de buitenafdeling. Je geeft het bonnetje aan de medewerker daar, en zij helpen je met het inladen.
Allemaal nogal bewerkelijk, maar het werkt.
Bij de afsluiting van ons bezoek daar lopen we nog even door de loods waar kasten, stoelen, tafels, bedden etc staan. Wederom meestal troep.
In een hoek staan zo een 20 tot 30 gebruikte matrassen recht overeind tegen de muur. De een nog goorder als de ander. Niemand neemt dan ook de moeite om daar te kijken.
Ik wel! Tussen die matrassen staan tot mijn verbazing  3 kozijnen met dubbele deuren erin, compleet met hang en sluitwerk. Splinternieuw alles.
We besloten dan ook direct om ze te kopen. Mooi voor de 2e slaapkamer.
Één dag hebben ze in de auto gelegen, de volgende dag meteen ingebouwd.
Dank jullie wel Emmaus!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten