maandag 7 maart 2016

Wij laten er geen gras over groeien

Van een boerin in Zeeland kreeg ik een 30 jaar oude Amerikaanse grasmaaier. Een Wheelhorse.
Ik heb daar maar kort plezier van gehad. Er mankeerde steeds weer iets aan.
Eerst liep steeds het voorwiel eraf. Later kreeg hij startproblemen. De benzinepomp was defect. In Nederland niet te krijgen natuurlijk. Moest uit Amerika komen. Honderdtien euro kostte dat ding. Geld overmaken voordat zij het opstuurden. 2 weken later kreeg ik van post.nl bericht dat de pomp af te halen was op het postkantoor in Middelburg.
De balie medewerker gaf hem mij met de mededeling dat het 110 euro kostte. Ik zei hem dat het al betaald was. Grijnzend zei de man dat dit invoerrechten waren. Een duur pompje dus.
Later gaf hij opnieuw de geest, midden op een hobbelig veld. Terug duwen de stal in dus.
In Autun is een Honda-dealer. Voor de ramen hebben wij een poosje staan te kijken naar een Ferrari rode maaier achter dat grote raam. Wij hakten de knoop door omdat wij voor de Wheelhorse een goede inruilprijs kregen.
Een waar genoegen is dat maaien nu.
Alleen zoals op de foto te zien is, was er 3 maanden geen druppel regen gevallen. Ik kon niet wachten om met de nieuwe maaier het gras te korten. Maar dan moet er wel gras zijn.
Ik heb wel een ronde geprobeerd over het dorre, gele gras. Maar het enige wat gebeurde was dat er achter de Honda een grote stofwolk omhoog dwarrelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten